Fysiotherapie bij hielspoor

Behandeling hielspoor Fysi-co praktijk Wijchen

Hielspoor is een verkalking onder de hiel, bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Hielspoor hoeft geen klachten te geven, maar kan bij overbelasting wel een ontsteking in de peesplaat veroorzaken. Deze ontsteking geeft een hevige, aanhoudende pijn onder de voet, bij de hiel. Fysiotherapie is erop gericht om jouw pezen, botten en spieren sterker te maken. Hiervoor maakt een fysiotherapeut gebruik van verschillende methoden.

Wat fysiotherapie kan doen

De fysiotherapeut kan helpen jouw houding en looptechniek te verbeteren. Indien nodig verwijst hij, in overleg met jou en de huisarts, naar een podoloog. Daarnaast kan hij rekoefeningen geven, meehelpen de spieren sterker te maken én de doorbloeding -en dus het herstel in de pees- stimuleren met een diepe massagetechniek.

De combinatie van rust en fysiotherapie levert vaak goede resultaten op. Afhankelijk van hoe snel u erbij bent, de rust die u neemt en de oefeningen die u doet, is de pijn gemiddeld na een paar weken tot enkele maanden verdwenen.